28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Mart 2014 21:03

VIDEO+FOTO: Massimo u Zenici

Sada je već sigurno, fenomenalno posjećena bh. turneja Massima Savića unaprijed je rasprodana sedmicama, a kao svojevrsnu zahvalu za interes zeničke publike, ovaj zagrebački pjevač i muzičar uz fenomenalni prateći bend daje od sebe zadnji atom energije na sceni.  Tako je bilo i sinoć u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, koje je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, koji dan manje od dvije godine nakon prvog Massimovog nastupa u ovom gradu. 

 

Massimo je priznao da mu je prethodni koncert u Zenici (30.marta 2012.) bio jedan od najboljih u karijeri, iako je nastupio vidno narušenog zdravlja, a na scenu je izašao direktno iz zeničke stanice Hitne pomoći. 

 

- Nisam htio tada da razočram ljude i Zenica nam je to vrtila na najbolji način. Ovo je publika kojoj ne moram nijednom reći da učestvuje u pjesmama, a pomaže na sceni, jer vas nose, pjevajući kako nove tek nastale pjesme, tako i hitove otprije 25 godina, kada dobar dio publike nije bio ni rođen, kazao je Massimo.  Tako je i bilo. Hitove "Ljubav", "Razlog", "Tišina", "Indija", "Da mogu" autora Arsena Dedića, "Iz jednog pogleda", "Zamisli život", "Krug u žitu", ali i "Loše vino" sarajevskog "Bijelog dugmeta" i "Gracija" kultne "Azre" i Branimira Džonija Štulića Massimo je izvodio u fenomenalnim arnžmanima sa šestočlanim bendom vrsnih muzičara, bez ijedne stanke u više od 130 minuta nastupa.  Massimo je zeničku publiku počastio rijetko izvođenim numerama  na koncertima, poput "Ljubice". Novi singl "Suze nam stale na put" najava je njegovog novog albuma, koji bi, kako je kazao, produkcijski, aranžerski i u svakom drugom smislu trebao nadmašiti posljednji. 

 

Producent i organizator Massimove turneje Tomislav Kašljević prvobitno je planirao zenički nastup u desetostruko većem prostoru "Arene", ali se u dogovoru sa Massimom ipak odlučio za intimniji i optimalniji za ovakve žive svirke, prostor Velike Plave sale zeničkog BNP-a.  Nakon tri pjesme izvedene na bis, Massimo je "apelovao" na publiku da koncert privodi kraju, jer je svirka trajala više od dva sata neprekidne jake energije, a sa scene on i njegovi pratioci ispraćeni su dugotrajnim aplauzom petstotinjak Zeničana, koji su posljednji dio koncerta dočekali na nogama, razigrani i u plesu.

 

Zbog velikog interesovanja, Massimo će svoj nastup u Zenici ponoviti i 12. marta, a do tada će sutra (subota) nastupiti u Sarajevu, u Domu mladih, te u ponedjeljak, 10. marta u Mostaru, u Domu Herceg Stjepana Kosača.


KLIKNI OVDJE NA LINK da vidiš foto galeriju iz BNP-a

 

POGLEDAJTE POLUSATNI VIDEO U DVA DIJELA IZ BNP-a I UŽIVAJTE


1.dio (14 minuta 40 sekundi)

 

2.dio (14 minuta 20 sekundi)